Cicci

Dag 1 i Kina,Framme hos värdfamiljen!

Publicerad 2014-03-31 14:03:00 i Resor,

Idag for vi iväg, landade kl 9 i Beijing (kl 3 svensk tid). Finns inte så mycket att säga, vi har ju typ flygit hela dagen. Lyckades för en gång skull sova på planet! Man kände sig lite hemma på bussen till Tianjin. Alla andra var så farsinerade, men för mig var det lite som att komma hem.
 
När vi kom till skolan fick vi äta mat. Äklig mat. Vegetariskt fanns det inte så jättemycket av. Så jag åt ris med ketchup. 
 
Sen fick vi rundvarndning runt skolan, som ser ut som ett high school från nån film fast sunkigare. Sen skulle vi gå till våra värdfamiljer och vara med på deras två sista lektioner. Wtf? Konstigaste jag varit med om. Första lektionen var det inte ens nån lärare och ämnet var "Skolans historia". Var av en av eleverna svarade på en massa frågor och de andra satt och gjorde ingenting. Sen så hojtade hon till och visa alla sina svar på tavlan. Och det var inte det att de fuskade medan läraren var borta. Utan så var lektionen? 
 
Nästa lektion var engelska. Läraren kommer in, det är jättepratigt i klassen. Jag sitter längst fram, läraren börjar prata och det är så pratigt att jag inte ens hör vad läraren säger. Men hon säger inte till eleverna och eleverna slutar inte prata utan hon bara fortsätter. Så har ett läxförhör och hon läser upp glosorna. Men eleverna sitter ju och viskar och sneglar på varandra, och inte vidare diskret? Sen föreslog läraren att vi skulle leka en lek, för så trodde hon att man gjorde i Sverige på lektionerna. Sen blev hon lite häpen när vi sa att man inte gjorde det. Så då bad hon några elever som ville att en och en gå fram att sjunga inför klassen. Helt acapella, ingen startton, ingen puls, ingen melodi.... Det lät inte så bra helt enkelt. Och det är inte som att de läser musik, utan de skulle helt enkelt bara upp och sjunga.
 
Blev inte så mycket bilder idag, fanns väl inte så mycket att fota.
Jag och Amanda löjlar oss på arlanda.
 
"Fusk" lektionen. Apparaten som de använder är typ en blandning av en over head och en skanner, ascool! 
Klassen som jag var med idag!
 
 

Om

Min profilbild

Hej, jag heter Cicci och är 18år. Pluggar andra året musik på Bolandgymnasiet i Uppsala och har en hund som heter Putte. Jobbar som körassistent i en barnkör för 6-9åringar och i Stabby Prästgårds Café. Är själv med i rockkören DUM, tycker om att resa, dricka te och gå på kulturella evenamang. Min tumlr 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela